Lytteøvelser Type 2 - Intervju 7 - Eksempelsvar

Vi hører et intervjue med Ine som forteller om Norge om vinteren. Hun sier at det er ikke lengre mye snø som tidligere, men det er topp når det er snø i Norge. Da er det muligheter til å gå på ski og er det kaldt og litt nedbør så er det muligheter til å gå på skøyter når det er is.

Ine bor i midten av Norge. Det er ikke kjempekaldt der hun bor, men det kan bli opp imot -18 grader rundt Januar og Februar. Det vanlige er rundt -5 grader. Det kaldeste hun har opplevd var rundt -25 grader. Da er det skikkelig kaldt og der hun bor så er det ikke så tørr luft, så når det blir -25 grader så føles det veldig kaldt.

Etterpå snakker Ine om forberedelser før vinteren. Før vinteren kommer så er de nødt til å skifte til vinterdekk på bilen. De som har hus og hage må ta inn møbler, passe på planter, sjekke at vannslanger er stengt og sikre løse gjenstander da det kan blåse mye. Det er viktig å ha fulladet batteri og kanskje skifte batteri. Det kan bli vanskelig å starte bilen dersom det ikke er fulladet batteri.

Hun forteller oss hva er ubehagelig med vinteren. Dersom det er veldig mye snø så må man måke mye snø rundt huset og på veien da bilen kan komme fram.

Det er fantastisk fint når det er sol og veldig fine forhold til å dra på ski.

Hun gir oss også noen praktiske tips om å ha varme klær og passe på å kle seg godt. Det er også flere aktiviteter å finne på når det er vinter.

Varme klær finnes overalt i Norge. Dersom man skal være ute når det er vinter, så er det bra å oppsøke sportsbutikker som har klær med ull, dunjakker osv. H&M kan være like bra, men kanskje ikke så bra dersom man skal dra på slalåm i minusgrader.